Visie

Elke tuin is uniek.
De keuze van stijl wordt bepaald door de wensen van de opdrachtgever, door factoren als de omgeving en de architectuur van het huis.

Een tuin is groen. Tuinontwerpen zijn groenontwerpen en geen bestratingsplannen. Dit kan worden bereikt met zowel een weelderige als met een onderhoudsvriendelijke beplanting.

Een tuin is plezier. Voor de een is dat tuinieren, voor de ander is dat relaxen in de zon of in de schaduw.

Een tuin wordt met de jaren mooier. Met de juiste keuze van materialen en een goed doordacht beplantingsplan kan dit worden bereikt.

Een tuin is duurzaam. Het laten ontwerpen en aanleggen van een tuin is een investering die jaren behoort mee te gaan.

Arianne wil graag bijdragen aan een duurzame toekomst en geeft advies over wat u kunt doen om een tuin duurzaam en Cradle to Cradle te maken:
Door de opmars van de tegeltuin neemt het gevaar van overstroming toe en de leefwereld van hommels, egels, vogels en andere dieren af.
 
Voldoende groen in de tuin is daarom een 'must'. Tuinieren en relaxen in het groen is gezonder, zeker als u ook nog uw eigen groente en fruit kweekt. 

Het afkoppelen van hemelwater is belangrijk, mogelijkheden daarvoor zijn er voldoende:
Een terras van tegels in combinatie met grind/split.
Een goot met afvoer naar een waterberging onder de bestrating.
Gebruik van klinkers met afstand en speciale voegenvulling bij grote oppervlaktes bestrating.
Regenpijpen aansluiten op een regenton, waterpartij,-put e.d.

Er zijn gelukkig voldoende duurzame producten voor de tuin, te denken aan hout zoals kastanje, larix, hazelaar en eiken, bamboe vloerdelen, betonproducten, natuursteen uit Europa, gebakken klinkers, staal. Ook hergebruik van materiaal of reparatie van bestaande spullen draagt bij.
Olivijn bindt het broeikasgas CO2. In greenSand-producten is het mineraal Olivijn verwerkt en is verkrijbaar als potgrond, tuinaarde, zand, grind/split en keien. Het gebruik van een of meerdere van deze producten in de tuin dragen bij aan een beter leefklimaat. Voor meer informatie en toepassingen zie: greenSand

Energie verspillen hoeft niet meer als u kiest voor led-verlichting in de tuin. Er bestaan prachtige armaturen en met led kan ook een mooie sfeer worden bereikt.

Verder kunnen we nog denken aan sedumdaken en/of groen tegen de gevel. Ontwerp site: ZieZo Vormgeving - Technische realisatie: iTREND Webdesign